Product

Onze eigen producten

In 2010 zijn we begonnen met het produceren van yoghurt. Nadat Marianne een hele lekkere schapenyoghurt had geproefd en deze bij de winkel steeds op was, besloot ze zelf aan de slag te gaan.We hebben immers ook zelf melk…

De meeste collega’s maken standyoghurt. Dit lijkt qua substantie erg op kwark. Maar Marianne maakt roeryoghurt, ook omdat wij ons toch willen onderscheiden met onze producten.

In 2011 zijn wij begonnen met ijs maken. Hiervoor heeft Marianne de cursus ijsbereider gevolgd. Zo kwam ze meer over de samenstelling te weten en kan ze zelf makkelijk bijsturen in de recepten. Ook heeft ze geleerd om te kunnen werken met pure grondstoffen en zijn we hierdoor niet afhankelijk van kant-en-klare ijsmixen of smaakpasta’s.

Daarnaast heeft Marianne toen ook een product-innovatiecursus gedaan. Deze cursus helpt je om een totaal nieuw product te maken en dit daarbij ook goed in de markt te zetten. Het eerste geheel nieuwe product is de Mècorino-kaas geworden. Het is een halfharde kaas, met een korst van paraffine. Het kaasje moest makkelijk mee te nemen zijn en er vooral ambachtelijk uitzien. De kaas is er in verschillende smaken: naturel, Italiaanse kruiden, knoflook en fenegriek.

Op dit moment hebben wij een assortiment welke bestaat uit:

– melk
-kefir
-yoghurt
-mecorino
-schapenkaas ( jong, oud en fenegriek)
-halloumi
-kwark
-ijs

 

Meer lezen over schapen en zuivel? Dat kan hier!

teaser-2
Vreugdehoeve in beeld
virtueletour-vreugdehoeve
Bekijk de virtuele tour!